Рускиня превела в наша банка $20 млн. с фалшиви документи?

Руски мошеници превели в българска банка 20 милиона долара с фалшиви документи, съобщи интернет сайтът Газета.ру, като се позова на източници от Московското областно управление на вътрешните работи.
От октомври до ноември миналата година 25-годишна жена, представила се като генерален директор на местна търговска компания, превела общо 20 186 640 долара в банка в България през местния офис на руска банка в град Раменское, в Подмосковието. Според представените документи парите били предназначени за покупка на земеделска техника.
По време на разследването било установено, че липсват митнически декларации, удостоверяващи вноса на техниката. Печатите върху останалите документи били фалшиви. Освен това машините, за чиято покупка били предназначени парите, въобще не са били произведени.
По случая е заведено наказателно дело, посочва Газета.ру. В съобщението на Московското областно управление на вътрешните работи няма данни в коя българска банка са били преведени средствата и коя компания е посочена като производител на земеделската техника.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *