Руснаците прекарват лятната си почивка в Сочи

В условията на несигурност с датите на премахване на ограниченията както в Русия, така и в чужбина, туроператорите в страната са принудени да пренастроят плановете си за лятото.

През месец юли голяма част от туроператорите отменят пътуванията за чужбина, включително за България

Снимка: Pixabay

Надежди за възобновяване на международния туризъм през следващия месец вече почти няма и агенциите не искат да поемат рискове и затова отменят туровете с полети през юли. Това вече заявиха туроператорите ANEX Tour, PEGAS Touristik, TEZ Tour, Coral Travel, Intourist, пише Асоциацията на туроператорите в Русия (ATOR), информира economic.bg.

СОЧИ, Руската федерация

Несигурна почивка

От PEGAS Touristik казват, че компанията е готова да резервира туристически продукти, чието заминаване е трябвало да се извърши от 01.03.2020 г. до 31.07.2020 г. с всички основни условия на пътуване (посока , хотел, цена, брой дни на пътуване), за друг период.

От компанията обясняват, че ако пътуването е било планирано от 01.07.2020 г. до 31.07.2020 г., тогава можете да резервирате туристически продукти с всички основни условия, с отпътуване от 01.08.2020 г. до 15.11.2020 г. или отпътуване от 01.07.2021 г. до 31.07.2021 г.

9 любопитни факта за Сочи | Rozali.com
 За клиенти на ANEX Tour, чиито пътувания не могат да бъдат проведени през юли, важат стандартните условия за промяна на туристически пакети въз основа на чартърни полети до 18 дестинации (България, Виетнам, Гърция, Доминиканска република, Индия, Испания, Италия, Кипър, Куба, Мароко, Мексико, ОАЕ, Тайланд, Тунис, Турция, Хърватия, Черна гора, Шри Ланка).

От ANEX Tour съобщиха, че досега те са отменили пътуванията до Турция от 1 до 15 юли.

Турове до България, Виетнам, Гърция, Индия, Испания, Кипър, Мароко, Обединени арабски емирства, Тунис, Турция, Хърватия, Черна гора, Шри Ланка с дати на заминаване от 1 до 31 юли – могат да бъдат разсрочени за периода от 1 септември до 20 декември 2020 г. или от 10 януари до 31 юли 2021 г.

С Опел до Средна Азия, 2015 (1): Румъния, Украйна до Сочи в Русия ...

Туристите, които е трябвало да летят до Доминиканската република, Куба или Мексико от 1 март до 31 юли, могат да прехвърлят пътуването без доплащане за периода от 1 септември до 20 декември 2020 г. или от 1 март до 31 юли 2021 г.

Туристите, които е трябвало да летят до Тайланд от 1 до 31 юли, ще могат да отложат датите на пътуване от 1 август 2020 г. до 20 декември или от 3 март 2021 г. до 31 юли 2021 г.

Сочи като алтернатива

В сайта на асоциация добавят, че руските туроператори регистрират рязко увеличение на търсенето на почивки в Сочи. Според експерти, при запазване на затворените граници и по-нататъшното премахване на ограниченията на основния черноморски курорт в Русия, динамиката на продажбите ще се увеличи. Включително увеличението на броя на исканията в последния момент.

Туроператорите, интервюирани от изданието на ATOR, са единодушни в оценката на нарастващия интерес на туристите за почивка в Сочи. Те казват, че това се дължи на редица фактори като отварянето на хотели с различен капацитет, на нови обекти като все повече места за хранене. Този месец беше премахнат и задължителният отрицателен тест за коронавирус.

Така според представители на туроператора Coral Travel търсенето на турове в Сочи забележимо се е увеличило веднага след премахването на карантината в Краснодарския край от 21 юни, туроператорът е имал заявки за пристигания от 23-25 ​​юни.

BarcelonaApart Sochi, Сочи – Обновени цени 2020

Според наблюденията на туроператорите, на първо място, почивки там се резервират през юли, но в същото време броят на заявленията през целия сезон постепенно расте. В топ продажбите на туроператорите ANEX Tour, TUI Русия, „Руск експрес“, „Мултитур“, ICS Travel Group и TEZ TOUR, юли е лидер, последван от най-много запитвания през август.

Експертите на TEZ TOUR прогнозират голямо отложено търсене в посоката: компанията вече е регистрирала 50% увеличение на продажбите в курортите на Краснодарската територия.

Според участниците на пазара, в случай че Сочи се върне „към нормалния си живот“ и при условие, че пътуването в чужбина все още не е на разположение, търсенето на резервации в последния момент може да се увеличи в посоката.

Според експертите на ANEX Tour може да има повече заявки в началото на юли, когато туристите осъзнаят, че сезонът на ваканциите наистина е започнал и не искат ваканцията им да бъде обременена с ограничения.

Според специалисти на ICS Travel Group факторът на затварянето на границите може да бъде определящ. Ако това „статукво“ продължи до септември, тогава търсенето в последните минути ще нарасне, казват представители на този туроператор.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *