Руснаци влагат 2,5 млн. евро в производство на сирене у нас

Руската компания „Невски сирена“ инвестира 2,5 млн. евро в производство на сирене в България, съобщава РБК дейли. За целта лидерът на пазара в Санкт Петербург e наел под аренда мощности на производителя на краве кисело мляко „Елена“ „Би Си Си Хандел“ – Елена.
С тези съоръжения компанията планира да произвежда около 3 хил. тона сирене фета под марката „Сиртаки“ (Sirtaki), като по този начин ще увеличи обема на производството си 3,5 пъти.
Според анализатори, с пускането на производството в България, „Невски сирена“ може да си позволи да произвежда много по-евтино сирене, отколкото в Русия, където цените на млякото в някои региони вече надхвърлят европейските.
Решихме да започнем производство в България заради евтиното и качествено българско мляко и квалифицираната работната, обяснява Альберт Суфияров, президент на компанията.
В момента производителят държи около 20% от руския пазар в сегмента на пресните сирена фета. От ръководството си поставят за цел да достигнат до 30-35% пазарен дял чрез разширяване на производствените мощности и пускането на нови продуктови разновидности и опаковки.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *