Ръст в цената на петрола заради

опасения за спад в запасите на САЩ

Цената на петрола в Азия се повиши в сряда заради очаквания за спад в запасите от суровината в САЩ. Данните за седмичните запаси ще бъдат обявени по-късно днес.

Петролът с доставка през октомври добави 23 цента към цената си до 63.34 долара за барел. При затварянето във вторник цената беше на ниво 63.11 долара за барел.

Бензинът се покачи с половин цент до 1.8975 долара за галон, а горивото за отопление се придвижи нагоре с почти 1 цент до 1.8490 долара.

Според анализатори докладът на енергийното министерство на САЩ за запасите от петрол в страната ще покаже спад с 5 до 7 млн. барела, заради нарушените доставки в Мексиканския залив.

Очаква се запасите от бензин да паднат с 3 до 6 млн. барела заради продължаващия застой в работата на рафинериите и понижение на търсенето поради високите цени. Запасите от гориво за отопление също може да отбележат спад с 2 млн. барела.

Петролните компании в засегнатия район са готови да започнат дейност, но не могат да транспортират продукцията си заради щетите по основни петролопроводи, както и хранилища на брега.

На NYMEX суровият петрол остава с повече от 40% над нивата си от преди година, въпреки че се отдръпна от рекордните 70.85 долара, достигнати на 30 август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *