Ръст за щатските и азиатските индекси преди решението на Фед

Щатските индекси се повишиха вчера, преди срещата на Фед, като бяха последвани и от азиатските. Широкият S&P 500 добави 1.3% към стойността си, докато този на сините чипове Dow Jones нарасна с 1.4%. Най-малък бе ръстът на технологичния Nasdaq – 1.1%. Индексът, следящ представянето на азиатските индекси – MSCI Asia-Pacific, добави 1.3% към стойността си, докато японският Nikkei се повиши с 1.1%. Шанхайският основен индекс нарасна с 0.6%, след като в първите дни на седмицата загуби 6% от стойността си. Пазарните участници все още не са уверени в бъдещите действия на Фед относно лихвите.

По-късно днес стартира двудневната среща на Комитета по парична политика (FOMC), която ще излезе с решение утре вечер. Вижте още: Какво ще стане ако фед не повиши лихвите? „Въпреки че фючърсните пазари залагат по-малко от 30% шанс за повишение на лихвите утре, щатският долар продължава да се повишава, което може да означава, че трейдърите могат да залагат и на двете възможности“, според Бен Ле Брун, пазарен стратег в optionsXpress в Сидни, цитиран от CNBC.

Промишленото производство в САЩ се запазва относително слабо вследствие до голяма степен на силния долар, посочиха изнесени вчера данни. Лихвите по двегодишните щатски облигации се повишиха с 8 базисни пункта вчера до ниво от 0.815%, или най-високото им ниво от април 2011 година насам. Петролът възстанови голяма част от загубата си и брентът с доставка през октомври се търгува с долар нагоре днес при нива от 47.85 долара за барел. Златото и среброто се търгуват близо до най-ниските си стойности, като жълтият метал е на крачка от психологическото ниво на подкрепа при 1 100 долара за унция, докато среброто се търгува при нива от 14.32 долара за унция с незабавна доставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *