Самолети на Авиоотряд 28 са заплашени от арест в 5 държави

Министър на транспорта Ивайло Московски съобщи, че недостиг на средства в бюджета на Авиоотряд 28 може да предизвика арест на самолети.

„Индикирани сме от 5 държави, че могат да задържат самолета на Авиоотряд 28 заради неплатени задължения“, каза Московски по време на ресорната парламентарна комисия, цитиран от Агенция „Фокус“.

По думите му, за 2015 г. липсата в бюджета на авиоотряда се равнява на над 2 милиона лева до този момент.Той обясни, че общият обем на неразплатени задължения към доставчици са за над един милион лева, както и това, че не са плащани задълженията за различни ремонтни дейности има различни суми.“Към края на годината предстоят плащания за застраховки и регламентирани сезони разходи“, посочи той.

Министърът обясни, че необходимите средства за бюджета на авиоотряда за 2016 година са за над 6 милиона лева, за 2017 година те са за над 3 милиона лева, а за 2018 година бюджетът е над 4 милиона лева.“Имам 2 писма, че самолетите могат да бъдат задържани ако бъда прихванати на територията на техните държави“, коментира Московски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *