„Самсунг“ откри завод за производство на мобилни телефони в Индия

Високотехнологичният концерн „Самсунг“ откри фабрика за производство на мобилни телефони в индийския град Ноида, разположен недалеч от столицата Делхи.„Самсунг“ откри завод за производство на мобилни телефони в Индия.

Резултат с изображение за самсунг

На церемонията присъстваха премиерът на страната Нарендра Моди и южнокорейският президент Мун Чже Ин. Новият завод ще бъде с капацитет 120 милиона мобилни телефони и смартфони, което ще го превърне в най-големия в света. Ще бъдат произвеждани апарати от различен клас – от евтини телефони на цена под 100 долара до най-съвременните модели смартфони, информира economynews.bg.
Предприятието е открито в рамките на националната програма „Произвеждай в Индия“, която предвижда разкриване на производства на чуждестранни компании на индийска територия. “Тази производствена мощност ще даде тласък на развитието на програмата „Произвеждай в Индия“, тя ще разшири възможностите пред нашите сънародници“, каза Моди.

През 2017 г. индийското правителство повиши митата за внос на електроника, за да стимулира производството на такива стоки в страната. Това трябва да помогне за превръщането на Индия в един от най-големите световни центрове за производство на битова електроника. /ТАСС

Самсунг Електроникс (Хангъл:삼성전자; Ханджа:三星電子) е най-големият производител на електроника в света. Компанията е разположена в Сувон, Южна Корея. Samsung Electronics е най-голямата компания в Южна Корея и основна част от Samsung Group. Samsung е водещ производител на повече от 70 вида продукти, като DRAM, SDRAM, флаш памети, твърди дискове, цифрови дисплеи (LCD, плазмени и OLED), потребителска електроника като телевизори, DVD плейъри, Blu-ray плейъри, системи за домашно кино, мобилни телефони, MP3 плейъри, цифрови камери и фотоапарати, монитори, CD- и DVD- устройства, принтери и копирни машини, както и на редица домакински уреди, като хладилници, перални машини, микровълнови фурни, готварски печки, прахосмукачки и климатици.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *