Сандра Бълок – най-доходоносната

Сандра Бълок изпревари Джордж Клуни и Мат Деймън

Актрисата Сандра Бълок е начело в класацията на кинозвездите, донесли най-големи приходи на кината в САЩ през 2009-а година. Класацията е изготвена от компания „Куигли Публишинг“. Кой ли заема второто място в нея?

Всяка година компанията „Куигли Пъблишинг“ публикува рейтинг на най-доходоносните звезди, базиран на допитване до стотици управители на кина. За 2009 година Сандра Бълок се оказа на върха, изпреварвайки холивудски знаменитости като Джордж Клуни и Дензъл Уошингтън.
Това се дължи на касовия успех на няколко нейни филма, излезли миналата година – романтичната комедия „Предложението“, донесла приходи от прожекции в цял свят от 315 милиона долара и спортната драма „Невидима страна“, чиято премиера бе през ноември и само оттогава е донесла на кината в САЩ и Канада 193 милиона долара. Миналата година Бълок игра и в комедията „Всичко за Стийв“, донесла накината в Щатите иКанада 34 милиона.
Така Сандра Бълок стана осмата жена, оглавила класацията на „Куигли Публишинг“. През 1999 начело бе Джулия Робъртс, а преди това два пъти през 60-те – Джулия Ендрюс.На второ място в рейтинга за 2009-а е Джони Деп, който бе признат за най-доходоносна звезда за 2006-а и 2007-ма, а трети е Мат Деймън.

Ройтерс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *