Сара Пейлин отказа финансовата помощ на Обама

Губернаторът на Аляска Сара Пейлин отказа средствата, отделени на щата съгласно антикризисната програма на президента на САЩ Барак Обама, пише БГНЕС.
Става дума за сумата от 170 млн. долара, които трябваше да бъдат насочени в сферата на образованието. В частност федералните средства бяха предвидени за подпомагане на студенти, изпитващи финансови затруднения. Сара Пейлин, кандидат за вицепрезидент на републиканеца Джон Маккейн, който загуби на изборите от Обама, обаче се е съгласила да приеме не повече от 30% от федералната парична помощ.
Решението й предизвика нееднозначни реакции в Аляска – докато съпартийците й републиканци адмирират проявената независимост от Вашингтон, противниците й я упрекват, че по политически причини Пейлин е отказала средства, които биха могли да стимулират икономиката на щата, както и да спомогнат да откриването на нови работни места.
Бившата кралица на красотата не е първият US губернатор, отказал финансовата помощ на правителството на Обама. Това вече сториха и други губернатори-републиканци с мотива, че повечето пари ще означават и по-големи данъци за щатския бизнес.

Дарик радио
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *