САЩ затвори още 3 банки

Регулаторните власти в Съединените щати затвориха вчера още 3 банки, като така броят на закритите финансови институции от началото на годината достигна 32 от началото на годината. Общо за миналата година затворените банки бяха 25, а за 2007 г. едва 3.
Silverton Bank бе затворена в петък и временно поставена под държавен контрол до намирането на купувач. Банката става жертва на големи загуби от недвижими имоти и строителство.
Банката е със седалище в Атлантна щата Джорджия и има активи към 1 май 2009 г. за $ 4.1 млрд. и $ 3.3 млрд. депозити.
Пак вчера са били затворени две по-малки финансови институции – Citizens Community Bank в Ню Дърси и America West Bank в щата Юта.
Сitizens Community Bank има активи към края на миналата година за $ 45.1 млн. и депозити за $ 43.7 млн. Депозитите са поети от North Jersey Community Bank.
Другата затворена банка – America West Bank има активи за $ 299.4 млн. и депозити за $ 284.1 млн. Банка от щатя Юта – Cache Valley Bank се е съгласила да поеме всички депозити с отстъпка от $ 352 000. Трите клона на America West ще отворят наново като клонове на Cache Valley Bank.
Федералната корпорация за застраховане на влоговече изчислява, че разходите за гарантирането на депозитите на Silverton ще бъдат около $ 1.3 млрд. За останалите две по-малки банки разходите ще бъдат значително по-малко около $ 137.5 млн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *