САЩ: И Блумбърг кандидат-президент?

Милиардерът Майкъл Блумбърг, който е собственик на едноименната информационна агенция, разглежда възможността да се кандидатира за президент на САЩ като независим кандидат, предадеCNN.Блумбърг, който от 2002 до 2013 година заемаше поста на кмет на Ню Йорк, е поискал от екипа си да проведе социологическо проучване сред потенциалните американски избиратели с цел да се изясни какви са шансовете му в случай, че се присъедини към предизборната надпревара.

Милиардерът е решил да се пробва, наблюдавайки как предприемачът Доналд Тръмп, чиято предизборна кампания политолозите смятаха за обречена на провал, за броени месеци стана лидер на кандидатпрезидентската надпревара в Републиканската партия.

За изборите в САЩ, планирани за 2016 г. са се кандидатирали над десет души. Сред демократите лидер е бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, а сред републиканците – Доналд Тръмп.Официалният кандидат за президент на САЩ от републиканците ще бъде определен на партиен конгрес на 18 юли в град Кливлънд, щата Охайо, докато този на демократите – на подобен форум от 25 юли във Филаделфия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *