САЩ: прогнозите не предвещават нищо добро за пазара

 
В състава на S&P 500 досега 103 компании са заявили очакванията си за третото тримесечие, като прогнозите на 80% от тях са под първоначалните очаквания, коментира Джон Бътърс, старши анализатор във FactSet. Това са и най-мрачните прогнози от началото на 2006 г. досега.
Това не предвещава нищо добро за пазара, още повече, че се задават избори и предстои тежко решение за увеличаването на данъците и съкращаването на разходите в края на тази година, допълват анализаторите.
Очаква се компаниите в S&P 500 да отчетат спад на печалбите на годишна база за първи път в последните 12 тримесечия, като прогнозите са за общ спад от 2,7%. В началото на тримесечието анализаторите прогнозираха ръст от 1,9%, припомня Бътърс.
Вчера американските индекси завършиха предимно с понижения, като отчетоха първи седмичен спад от началото на септември.
Огромен успех е приключването на седмицата за индексите с минимални изменения на фона на напрежението в Близкия изток, задаващите се трудни решения по отношение на данъците и преобладаващите лоши данни за икономиката, коментира Арт Хоугън, валутен стратег в Lazard Capital Markets.
Dow Jones се понижи с 0,13% 13 579 пункта, като за седмицата е със спад от 0,1%.  S&P 500 е надолу с 0,4% за седмицата, а вчера се понижи с 0,0075% до 1460 пункта, като компаниите от телекомуникационния сектор отчетоха най-голям ръст.  Със седмичен спад от 0,1% в петък Nasdaq добави 0,13% до 3 179 пункта, основно заради ръста при акциите на Apple.
Еврото поскъпна с 0,151% до 1,2981 долара, след като излезе информация, че Испания може да получи спасителен план, а испанският икономически министър обсъжда с европейските си партньори евентуални реформи в страната.
Петролът отчете повишение в Ню Йорк, поскъпвайки с 0,5% до 92,89 долара за барел.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *