Свалят ударно цените по Черноморието още от понеделник

София /КРОСС/ Хотелиери свалят ударно цените в курортите, за да задържат туристите и след пика на сезона, пише „Стандарт“. Офертите в Слънчев бряг са една от друга по-съблазнителни. Който е решил да летува сега, ще спести поне наполовина от сумата, която е била необходима само допреди дни. Тази година, вероятно заради кризата, хотелиерите започнаха да свалят цените поне седмица по-рано в сравнение с миналата.

От 20 август нощувката в един от тризвездните хотели със закуска и вечеря излиза 35 лв. на човек.
Ако туристите не желаят вечеря, тогава цената пада на 28 лв. Срещу тази сума освен нощувка и закуска, туристът получава право на всички екстри в хотела. Допълнително се плаща само за паркинг.
Освен в хотелите, масово падат цените и по кръчмите. От няколко дни повечето кафета в центъра на курорта са свалили с около 50% тарифите за еспресото и алкохола. Поевтиняване се усеща и при храната. С около 20% по-малко струват вече пържолите и кюфтетата в Слънчев бряг и вече на места струват само по левче.
Хотелите по Северното Черноморие също свалят цените. Очаква се след 10 септември намаленията да са от 15 до 30%. Ако сега най-скъпите хотели искат 60 евро на човек за ол инклузив, цените ще паднат до 40 евро. Тризвездните хотели пък ще искат 15 евро. „През най-ваканционния месец август базите бяха претъпкани, но следващия месец оредяват, защото пазарите, на които разчитаме – Русия, Румъния и България, намаляват присъствието си по морето у нас. Лошото е, че изпуснахме и баби германки да почиват наесен вместо у нас – в турските балнеологии, както беше по традиция години наред“, коментира доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *