Световен срив на инвестициите в недвижими имоти

Инвестициите в недвижими имоти в света се сриват с 33% през първото полугодие, след като пандемията оказа негативен ефект върху икономиките и намали сделките, съобщава Bloombergtv. В Европа инвестициите в имоти намаляват с 19%.

Драстичен срив на чуждите инвестиции в имоти - bTV Новините

В Азиатско-тихоокеанския регион има най-голям спад, като обемите там намаляват с 45% спрямо предходния период. Това показват данните на брокерската компания Savills Investment, информира economynews.bg.

В Америка инвестициите в имоти намаляват с 36 на сто с 19% в Близкия изток и Африка.
След като туристическата индустрия беше блокирана с месеци заради въведените ограничителни мерки, хотелите отбелязаха спад на инвестициите с 59% през първата половина на годината.

Кой е най-подходящият недвижим имот за инвестиция?

Инвестициите в търговски площи за търговия на дребно намаляват с 41%. Индустриалните и жилищните имоти се представят по-добре.

До края на 2020 се инвестициите да останат под нивата от пандемията. Според Саймън Хоуп от Savills инвеститорите ще изчакват янота на пазара . Някои сектори може да се представят по-добре, тъй като инвеститорите се съсредоточават върху сигурни активи като логистичните и жилищните имоти, по думите му.

Строителен бум - луда надпреварва в инвестициите в недвижими имоти ...

Международният валутен фонд прогнозира, че брутният брутен вътрешен продукт ще се свие с 4,9% през тази година заради развитието на пандемията. Главният икономист на МВФ Гита Гопинат заяви, че кумулативната загуба за световната икономика тази година и следващата в резултат на рецесията се очаква да достигне 12,5 трилиона долара.

Въпреки, че не малък този спад все още не може да се сравнянва с този от последната финансова криза през първата половина на 2008 г., когато инвестициите се свиха с 49% и продължиха да падат до средата на 2009 г., заяви Софи Чик от Savills.Източник: Money.bg

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *