Свиленград брани митницата от закриване

Декларация против закриване на митницата прие на последното си заседание за тази година ОбС-Свиленград.Докладната бе внесена от председателя на Общинския съвет Никола Динков.

На заседанието присъстваха13 от общо 21-те съветници, като липсваха тези на ГЕРБ. Всички от присъстващите подкрепиха единодушно декларацията.

Лидерът на ГЕРБ в Свиленград Иван Андреев и закрилник на всички митничари от района заяви пред в. „Старият мост“, че и осемте съветници от ГЕРБ безусловно и категорично подкрепят декларацията, като предварително са я подписали, без дори някои да я чели.

Митница Свиленград ще бъде закрита, а част от работещите в нея ще бъдат ангажирани в ново звено, съобщи преди дни финансовият министър Владислав Горанов. Звеното ще е в централното митническо управление и ще управлява всички резултати от сканиранията, каквато е европейската практика, за да не може да се злоупотребява с получените данни на терен, обясни Горанов.

Наскоро 33-ма митничари бяха задържани за копурция на ГКПП „Капитан Андреево“.

Органите по приходите са подложени на много тежък корупционен натиск, заради функциите, които изпълняват, призна Горанов.

По време на дебатите в ОбС-Свиленград думата взе „независимият“ местен парламентарист Живко Желев. Той обяви, че започваобщоградска подписка за защита на тукашната митница.Освен това, ако искането за запазване на звеното не било одобрено, щяло да последва гражданско неподчинение и блокада на ГКПП „Капитан Андреево“. След като държавата разтури незаконното т.н. митничарско село/на снимката – вили и басейни/, партийните спонсори се загрижиха за съдбата на „едно момче със златното ключе“, както наричат митничарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *