Седем обвинения за Алексей Петров

. Арестуваният при спецакция „Октопод“ през февруари миналата година вече е наясно със седемте прецизирани обвинения срещу него.
Петров е обвинен за ръководител на организирана престъпна група за рекет и изнудване. Сред обвиненията е и последното, повдигнато на Петров- за изнудване и заплаха за убийство на Георги Цветанов от 1998 г., за което излязоха детайли като заплаха за пребиване с военнополева лопата.
Остава и обвинението за разкриване на държавна тайна, което няколко състава на съда определиха като силно разколебано. Не са разколебани обвиненията за изнудване на свидетелите Пламен Георгиев, Валентин Шотев и Велизар Велизаров, но те са за период от преди 10-12 години, реши Административният съд, когато окончателно пусна от ареста на сочения за глава на „Октопод“-а в средата на февруари.
„Няма нищо“, каза на излизане от НСлС Алексей Петров, според когото срещу него няма неопровержими доказателства.
Материалите по делото са 100 тома и предявяването им на защитата ще започне до един месец, обявиха защитниците, които се надяват това да стане по-рано, за да могат да се запознаят с всички документи.
„С моето дело Цветанов и премиерът Борисов всъщност вдигнаха една димна завеса, зад която трябваше да се облагодетелстват от властта“, заяви Петров, отричайки да е възлагал „политически поръчки на прокуратурата“.
Бившата барета отново нападна „определени служители“ на МВР и прокуратурата, които натискат свидетели да дават поръчкови показания, визирайки и един от анонимните свидетели срещу него.
„Цветанов извърши най-малко пет престъпления пред очите на обществото. Чрез контрабандни канали лишиха държавния бюджет с 2-3 милиарда. Това трябва да признае Цветанов, другите неща са очевидни и няма нужда Цветанов да ги признава“, каза Алексей Петров.
„Всичко това е измислено, скалъпено, изфабрикувано и както виждате аз се разхождам, защото си нямам друга работа от време на време. Виждаме тук хората какво правят, но това не означава, че трябва да ни занимават с глупости „, посочи той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *