Седмица отсрочка за ”Кремиковци”

„Булгаргаз“ дава отсрочка за спирането на газ за „Кремиковци“, каза изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Димитър Гогов пред БНТ, цитиран от БГНЕС.
Снощи Гогов е бил помолен да отложат със седмица спирането на подаването на газ за „Кремиковци“, защото един от кандидатите за комбината е поискал да бъде изчакан, за да каже окончателно решението си за „Кремиковци“.
Директорът на „Булгаргаз“ не можа да посочи кой е този инвеститор, но за това го е уведомил министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Гогов допълни, че случаят с топлофикациите е друг и повече не може да се изчаква, като уточни, че Топлофикация-Шумен вече не работи.
Поетапното изключване на основните съоръжения в „Кремиковци” трябваше да започне днес в 8 часа, след като „Булгаргаз“ реши да спре доставките на газ за комбината. От комбината пък съобщиха, че бразилската компания CSN иска да ползва коксохимическия завод на „Кремиковци“. Фирмата се интересува от възможността да подпише договор за преработка на въглища, като тя сама ще плаща преработката на суровините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *