СЕМ иска от кабеларките авторските права на всеки шест месеца

Кабелните оператори на всеки шест месеца да предоставят на СЕМ документи за авторските права на излъчваните от телевизиите програми, които разпространяват.
Това прие парламентарната комисия по културата, гражданското общество и медиите при второто четене на промените в Закона за радиото и телевизията, предаде Дарик.
От Асоциацията на кабелните оператори възразиха остро срещу промяната, тъй като кабелните оператори ще понесат двойна санкция за едно и също нарушение, защото Министерството на културата вече контролира дали те нарушават авторските права, което е регламентирано в Закона за авторското право и сродните му права.
Комисията прие предложението санкциите за нарушения, предвидени в закона, де не бъдат увеличени със сто процента, както е прието на първото четене на законопроекта, а с 50 процента.
Беше отхвърлено предложението на Петър Корумбашев 20 процента от глобите, които налага СЕМ, да бъдат предназначени за бюджета на медийния регулатор. Така санкциите от СЕМ ще продължават да отиват в държавния бюджет.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *