Сергей Станишев: Идва Бойкоборисовата зима

София /КРОСС/ Чака ни тежка зима, която в историята може да влезе като „Бойкоборисовата“. Не е изключено скоро да станем свидетели и на политическа криза, обяви в специално интервю за уикенд Новините на PRO.BG лидерът на БСП Сергей Станишев. „Провалите са в това, което се прави. Ако се съпоставят обещанията и свършеното, оценката е нула“, обяви Станишев. „Обещаха повишаване на стандарта на българите, а напротив – българите обедняват. Намаляват се заплати, намаляват се социалните плащания. Единственото свършено са полицейските акции. Когато са добри, те трябва да бъдат подкрепяни, но когато са рутинни и са правени от години насам, показността им е комична“, допълни той. Станишев каза, че е разтревожен накъде върви държавата.
„Фактически кризата в България започна с ГЕРБ. Затова първото, което трябва да се случи е министър Симеон Дянков да бъде сменен. Нищо че премиерът му вярва безкрайно и му казва „моето слънчице“ смята Станишев. Той определи сегашната икономическа политика като „абсолютно грешна“ и сподели, че именно тя е довела до социална и икономическа криза, защото „липсата на визия за бъдещето се решава за сметка на хората“. „За първи път след 1996 година се прави актуализация на бюджета. Това говори за провал на правителствената политика. Освен това, този бюджет не решава нищо. Той узаконява по-големия бюджетен дефицит и това ще се финансира на фискалния резерв. Какво се оказва?Опосканата държава, за която говореше г-н Борисов, ще се издържа от наследството на предишното „лошо“ правителство. Тази година ще кърпят дупките с наследството, а догодина какво? Това е проблемът!“, смята бившият премиер.
На въпроса знае ли какво ще е бъдещето на енергийните проекти, Станишев реагира: „А, не знам. Ако някой знае, нека да каже“.
„БСП подготвя списък с лобистките закони, които прокарва правителството на ГЕРБ и ще го предостави на медиите“, обеща Сергей Станишев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *