Сесилия: Не ме сравнявайте с Вероника или Хилари

Не съм нито Вероника Ларио, нито Хилари Клинтън, заяви бившата първа дама на Франция, втората съпруга на президента Никола Саркози – Сесилия, в интервю, цитирано от италианската агенция АДЖИ.
Понастоящем Сесилия е омъжена за трети път и носи името на съпруга си Атиа, припомня агенцията, предаде БТА.
Когато преди две години, през есента на 2007 г. тя обяви, че се развежда с Никола Саркози, мнозина й отправиха упреци, че загърбва държавните задължения и се оставя да бъде водена от личните си емоции. Точно тогава мнозина направиха паралел между нея и съпругата на Силвио Берлускони. През есента на 2007 г. Вероника Ларио публикува в италианските медии писмо, в което критикуваше съпруга си, че отправил комплимент на обществено място на Мара Карфаня – сега министър на равноправието в кабинета на Берлускони, припомня италианската агенция.
Пак през есента на 2007 г. във връзка с развода на първото семейство на Франция много хора си припомниха историята на Бил Клинтън и Моника Люински и това как Хилари Клинтън съумяла да прости на мъжа си.
Днес по повод на новината, оповестена от италианската преса, че съпругата на Берлускони ще се развежда с него, бившата първа дама на Франция каза, че си спомня случая с писмото на Вероника Ларио.
„Помня, че това беше едно много сурово писмо, в което тя разкритикува мъжа си, че не се отнасял с уважение към нея“, казва Сесилия Атиа. „Новината за това писмо обиколи света“, допълва тя.
„Днес обаче никой не може да съди никого. Решенията на другите просто трябва да бъдат уважавани. Приемам действията на Вероника Ларио. Разбирам и Хилари Клинтън и онова, което тя направи, за да остане до мъжа си. Но това са жени, които са различни от мен“, казва бившата първа дама на Франция.
„Животът на първа дама,който ми беше предложен, този живот, за койтовсички жени мечтаят, не беше за мен. Имах чувството, че играя в театър или във филм“, признава Сесилия Атиа, цитирана от агенция АДЖИ.
Агенцията припомня, че бившата първа дама е може би една от най-непредвидимите първи дами на Франция през Петата република. Припомня се, че на срещата на върха на Г-8 в Германия Сесилия остана до мъжа си само ден. После не придружи Никола на барбекюто у Джордж Буш в САЩ. Сесилия дори не отиде да гласува на втория тур на президентските избори през май 2007 г., когато Саркози победи. Бившата първа дама не посети и България заедно с мъжа си, където трябваше да получи награда за ролята й за освобождаването на шестимата медици, обвинени в Либия, че са заразили деца с вируса на СПИН, допълва италианската агенция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *