Сестрата на Илия Павлов убита по семейни причини

Роднини на убитата в САЩ сестра на Илия Павлов – Славка Найденова, предполагат, че инцидентът е станал поради семейни причини. Информацията потвърдиха и близки до семейството, съобщи БТА.
Тялото на 41-годишната Славка Павлова Найденова и това на 8-годишния й син – Пол Уилсън, бяха намерени в дома им в американския град Дейл сити от втория съпруг на Славка – Филип.
Първият съпруг на сестрата на Илия Павлов е етиопец. Той е и баща на 8-годишния Пол. Славка сключила брак с Лестър Уилсън в САЩ. В последствие двамата се развели. Преди година Лестър е сключил брак със заподозряната за инцидента Наталия Уилсън, която е от руски произход.
47-годишната Наталия се познавала със Славка Найденова и двете са се виждали няколко пъти. Разследващи предполагат, че Славка е пуснала сама Наталия в дома си, тъй като я познавала. За това и нямало следи от взлом по входната врата.
Роднини на Найденова предполагат, че мотив за убийството може да са семейни причини. Те все още не са решили дали погребението ще е в САЩ или в България. Бащата на Славка Найденова – Павел Найденов, все още не е викан в прокуратурата, за да бъде разпитван. Той не е търсен и от американските власти, твърдят негови близки.
„Не мога да кажа дали за убийството на дъщеря ми и сина й има битова причина или е поръчка“, заяви Найденов, цитиран от КРОСС. Той изрази надежда, че след разпитите на задържаната Наталия Уилсън ще се разбере повече за убийството. „Тя сигурно ще си каже“, заяви бащата.
Къщата, в която е живяло семейството на дъщеря му в САЩ, е нейна собственост. Найденов каза още, че Славка е била в България преди една година. Тогава е била с детето си тук, преди да започне учебната година в САЩ.
По думите му, за последен път се е чул с дъщеря си по телефона преди 3-4 дни и тя не е споделила да има лични проблеми. Според Павел Найденов, Славка не е поддържала контакти с вдовицата на сина му Дарина Павлова, която също е в САЩ.
Междувременно стана ясно, че главният прокурор Борис Велчев и американският посланик у нас Джеймс Уорлик са обсъдили случая, предаде „Фокус”. Пред журналисти след срещата посланикът каза, че все още няма допълнителна информация по случая.
По думите на Уорлик са обсъдени възможностите за сътрудничество между двете държави в областта на правосъдието. Конкретни решения обаче в тази посока не са взети. „Ние искаме да предоставим помощ там където това е уместно. Българската прокуратура работи с чест и достойнство и ние очакваме тяхната работа да се увенчае с успех”, каза още посланикът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *