Сигналите остават неутрални в близка перспектива

Технически анализ за 16.02.201009.22.AM
 
EURUSD            
 
Евро/долар не направи значително движение вчера. Сигналите остават неутрални в близка перспектива и основния низходящия сценарий остава валиден, но все още имаме потенциална възходяща корекция, индикирана от формацията „низходящ клин”. Най-близката съпротива е на 1.3675. Пробив над това ниво и последователно движение над флага би трябвало да потвърдят по-нататъшния бичи корекционен сценарий с цели в района на 1.3750-1.3850. Първата подкрепа е 1.3585/31, чийто пробив може да отмени възходящия корекционен сценарий и да продължи низходящия моментум с цел 1.3400.
 

 
GBPUSD
 
Двойката паунд/долар беше нерешителна вчера, сформарайки „дожи” на дневната графика, което сигнализира консолидация. На четиричасовата графика можем да видим, че цената се движи вътре в сформиран „триъгълник”, който също индикира консолидация. Сигналите остават неутрални в кратки срокове и се нуждаем от пробив от триъгълника, за да видим по-ясна посока. Отхвърляне на движение под 1.5560/30 може да предизвика известен бичи корекционен импулс, но като цяло низходящия сценарий би трябвало да остане непокътнат. Първата съпротива се вижда на 1.5700, последвана от 1.5800. В посока надолу, пробив под 1.5560/30 ще продължи мечия сценарий към 1.5250.
 

 
USDJPY
 
Долар/йена не направи показателно движение вчера, сформирайки „дожи” на дневната графика. На дневната графика може да се види, че цената се бори около горната линия на низходящия канал, индикирайки критична техническа фаза. За мен горната граница на мечия канал остава добро място за поставяне на къси позиции със стопове над канала. Краткосрочна съпротива е 90.40. Пробив над това равнище би трябвало да се разглежда като потенциален неуспех за мечките и да предизвика възходящ моментум към 91.25. Най-близката подкрепа е района 89.00-88.50.
 

 
USDCHF
 
И долар/франк не направи значително движение в понеделник. На часовата графика можем да видим, че цената вече наруши второстепенния възходящ канал, но засега няма значителен низходящ импулс, като двойката се движи в „триъгълник”, което е сигнал за консолидация. Основния бичи сценарий остава непокътнат, но сега навлизаме във фаза на низходяща корекция, особено ако цената успее да пробие под 1.0750, за тестване на 1.0700 в кратки срокове. Първата съпротива е 1.0800-1.0850.
 

 
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *