Сидеров: Костов финансов министър – да, ама не

Костов претендира, че може, че има амбицията да се представи по-добре от Дянков, но не може“. Това заяви по PRO.BG лидерът на Атака Волен Сидеров, цитиран от БГНЕС.
Той допълни, че след победата на ГЕРБ на изборите, сините са поискали постове в изпълнителната власт.
„Ние никога не сме го правили“. Лидерът на Атака е категоричен, че конфликтът от последните дни между Синята коалиция и ГЕРБ се дължи на желанието на сините да получат министерски постове. „Мога да го кажа, със сигурност, защото го знам. Но да си го кажат, да го признаят, ще бъде по-честно и откровено за хората“, призова сините Волен Сидеров.

Вчера на Националното съвещание на ДСБ в Пловдив Иван Костов за пореден път разкритикува ГЕРБ за икономическата политика и липсата на реформи. Според ДСБ в реализирането на реформите в момента управляващите „се движат по ръба на някакъв ляв популизъм, като се поддават на натиска на обществото“.

„Атака“ не е част от управляващите, „Атака“ е подкрепяща партия в парламента – ние не сме в изпълнителната власт, допълни още Сидеров. Той припомни, че още в началото ГЕРБ декларира, че ще управлява самостоятелно и който иска – да ги подкрепи. „И ние дадохме тази подкрепа, без да правим някакви сценки. Това е концептуална подкрепа.

В същото време Сидеров е убеден, че партията му не губи доверието на симпатизантите си заради безусловната подкрепа на ГЕРБ. Дори напротив: „По време на предизборните кампании в залите из страната хората ни питаха: „Вие защо не сте с ГЕРБ?“ Те очакваха – ГЕРБ и Атака, аз и Борисов като 2 партии, които не са били в управлението, не са изцапани с корупцията – да бъдат заедно в управлението“, обясни Сидеров. Той подчерта, че само действия в нарушение на националния интерес на страната, биха оттеглили подкрепата на Атака от ГЕРБ.

По повод предстоящото гласуване в сряда на кандидатурата на проф. Ана-Мария Борисова за здравен министър, лидерът на Атака заяви, че партията му ще я подкрепи. „Със сигурност, защото това е решението на премиера, подчерта националистът.
Подкрепа за проф. Борисова заявиха вчера и от ДСБ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *