Силвия Велчева: ФЕД по-уверени, но без промяна в политиката

„Евро/долар направи опит за покачване вчера, като достигна връх на 1.4590 след някои добри резултати от данните за PMI в производството и услугите, но по-нататъшния възходящ импулс бе отхвърлен, като двойката закри деня по-ниско на 1.4531″, коментира за Forexnews.bg Силвия Велчева от Популярна каса.
Щатския долар се търгуваше с повишение след решението за запазване на лихвата на 0.25% на Комитета по операциите на открития пазар към ФЕД и съпътстващото го изявление, които съответстваха на очакванията.
„Този факт би трябвало да запази низходящия сценарий с цели тази седмица около 1.4450 и 1.4250 все още валиден“, счита Велчева. На едночасовата графика може да се види, че цената проби надолу рейнджа между 1.4585- 1.4500, индикирайки че сигналите за търговия остават низходящи.
Необходимо е последователно движение под 1.4500 за продължаване на мечешкия момент към района на 1.4450-1.4300 днес. Непосредствена съпротива имаме на 1.4590 (вчерашния връх) и трендлинията на съпротива (в червено). Пробив над тази зона може да бъде заплаха за низходящия сценарий и да ни отведе в неясна търговска зона.
От фундаментална страна, днес акцентът във Великобритания ще бъде върху търговската дейност с продажбите на дребно през ноември и декемврийското изследване за CBI. В САЩ, фокусът ще бъде върху най-новите молби за безработицата, водещите индикатори, както и изследването на ФЕД Филаделфия, а председателят Бернанке ще се яви за изслушване пред Банковата комисия към Сената.
* Анализът е с прогнозен характер и не представлява съвет за покупка или продажба на валути.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *