Силен долар за трети пореден ден

Цената на долара нарасна за трети пореден ден в четвъртък, подкрепена от данни, показали много по-силна икономика в САЩ отколкото се считаше. Положително влияние отказа и силата на акциите, които се възползваха от подобрените настроения за търсене на рискови покупки.

Друга статистика от САЩ показа спад на първоначалните молби за помощи срещу безработица. Въпреки всичко докладите не промениха мнението, че Федералния резерв ще отложи повишението на лихвите заради скорошната паника на пазарите и спада на китайската икономика.

БВП за второто тримесечие в САЩ е нараснал с 3,7% на годишна база, което е далеч над 2,3% както беше първоначално отчетено. В допълнение, молбите за помощи срещу първоначална безработица са спаднали миналата седмица до 271 000. Междувременно коментарите от сряда на члена на Фед Уилям Дъдли, който намали шансовете за повишение на лихвите през септември, допълнително помогнаха за подобрение на настроенията. Инвеститорите продължиха да закриват последните позиции, които преди дни дадоха сила на еврото и йената.

В четвъртък, председателя на Фед-Канзас сити Естер Джордж подкрепи колегата си Дъдли и заяви пред Фокс Нюз, че трябва да се изчака и прецени подхода по затягане на лихвите заради разпродажбите на финансовите пазари и забавянето на китайската икономика.

Долар/йена достигна нива над 121 и се отдалечи допълнително от седем месечното дъно на 116,15.

Цена на Еврото падна на 1,12, което е доста под седем месечния връх от тази седмица на 1,1715.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *