Силен завършек на седмицата за индексите на БФБ

В последния ден от работната седмица европейските и американските борси регистрират нови понижения, като днес те бяха предизвикани основно от сериозното поевтиняване на валутите на развиващите се страни.

Българска фондова борса обърна лошото начало на седмицата със силен завършек, след като и днес регистрира покачвания от около един процент при основните индекси. Обемът на търговията днес беше доста по-значителен в сравнение последните няколко дни и достигна 2.8 млн. лева.

Близо половината от дневния обем дойде от търговията по позицията на „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, където наблюдавахме и леко покачване на пазарната оценка на компанията с 1.82% до цена от 56 стотинки за една акция.
При доста по-ниски обороти, „Химимпорт” АД отново се нарежда сред печелившите и приключва седмицата на ниво от 2.08 лева за брой.

„Първа инвестиционна банка” АД и „Централна кооператива банка” АД, като и привилегированите книжа на „Химимпорт” АД отчитат по-сериозни ръстове между 4 и 6%.

На компенсаторния пазар активността беше малко по-висока от обикновено и при трите вида инструменти наблюдавахме покачвания. Обикновените и жилищните записи скочиха до 37 стотинки за брой, а земеделските бонове поскъпват до цена от 54 стотинки за лев номинал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *