Силно земетресение разтърси тази нощ Италия и взе жертви

Първият трус с магнитуд от 4,9 по скалата на Рихтер усетен между областите Марке и Емилия Романя е бил около полунощ местно време. В 3,32 часа по-силен трус с магнитуд 6,7 отново, този път южно от Рим между областите Лацио и Абруцо.

Епицентърът е между селищата Колименто и Вилагранде в Абруцо. По последни данни, най-силно засегнат е главният град на област Абруцо, Акуила. Има срутени сгради в старата част на града, включително студентското общежитие. Смята се, че вътре е имало хора. Целият град е на централния площад.

Първите кадри от там показаха драматични моменти на бягащи хора и срутени сгради. Няма ток. Времето е студено, температурата е 4 градуса. Жертви има, но за момента няма точни данни за броя им. Продължават да се усещат по-леки трусове. Зоната на област Абруцо е силно сеизмична.

Трусът е усетен много ясно в Рим . Почувстван е чак до северната област Фриули и по цялата територия на адриатическото крайбрежие на страната. Затворена е магистралата Акуила Рома. Гражданска защита е мобилизирана. Уведомено е правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *