Синдикат предлага мерки за допълнителни бюджетни приходи

Лидерът на синдиката Пламен Димитров обяви, че по разпореждане на вицепремиера Симеон Дянков вече се правят разчети за финансовия ефект от мерките.
Предложените от КНСБ мерки за осигуряване на допълнителни приходи в бюджета са реалистични, но не е ясно какви приходи от тях могат да се планират за следващата година, заяви председателят на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова след среща с ръководството на конфедерацията във връзка с бюджета за 2013-та година.
КНСБ настоява за извънредно заседание на тристранния съвет, на което да бъдат обсъдени тези предложения и възможностите за увеличаване на разходите в социалната сфера, образованието и културата, както и в здравеопазването.
На въпрос дали е коментирано насочването на допълнителни приходи към увеличение на майчинството през втората година, Менда Стоянова обясни, че държавната политика спрямо обезщетенията за майките е доста напреднала спрямо другите европейски държави и по-скоро средствата трябва да бъдат насочени към вдигане на заплатите на социалните работници и служителите в културните ведомства.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *