Синдиците в КТБ публикуваха оспорените вземания

Списъкът на кредиторите с оспорени вземания към КТБ е изготвен, обявен е на интернет страницата на Търговския регистър, съобщиха синдиците.Съгласно разпоредбите на чл.66, ал.2 от Закона за банковата несъстоятелност (ЗБН) всеки кредитор от списъка има право в 14-дневен срокот обявяването на списъка на оспорените вземания към КТБ АД (н), т.е. до 11 декември 2015 г. (включително), да получи копие от подаденото срещу вземането му възражение и от доказателствата към него.

Копия надокументите могат да бъдат полученив деловодството на Централно управление на КТБ АД (н) – гр. София, ул. „Граф Игнатиев” №10, както и в следните подразделения на КТБ АД (н): ФЦ „Благоевград“, ФЦ „Бургас“, ФЦ „Варна“, ФЦ „Плевен“, ФЦ „Пловдив“, ФЦ „Русе“, ФЦ „София-Запад“, ФЦ „София-Център“, ФЦ „София-Юг“, ФЦ „Стара Загора“, ОРМ „Красно село“, ОРМ „Младост-1“ и ОРМ „Южен парк“.

Според изискванията на чл.66, ал.3 от ЗБН в 7-дневен срок от изтичането на периода за получаване на копия, което в конкретния случай означаваот 12 декември до 18 декември 2015 г.(включително), всеки кредитор с оспорено вземане има право да представи на синдиците на КТБ АД (н) писмено становище по възражението и да приложи доказателства.

В съответствие с чл.66, ал.4 от ЗБНсиндиците в 40-дневен срок се произнасятс окончателно решение по постъпилите възражения, който започва да тече от 19 декември 2015 г.

Още вчера стана ясно, че целият списък от 8000 души на кредитори на КТБ е оспорен. Отделно има оспорени 177 вземания на физически и юридически лица. Включително е оспорено и вземането на ФГВБ, което е в размер на 3.7 млрд. лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *