Синдиците на КТБ оспорват 51 сделки

51 сделки, при които предприятия са придобити с пари от КТБ, оспорват синдиците на затворената банка. Това става ясно от списък,който те публикуваха в четвъртък. Отпуснатите средства от банката са за над 1,1 млрд. лева. С парите са купени предприятия, които след това се оказаха под контрола на Цветан Василев, пише „24 часа“.

Синдиците са завели дела срещу фирми, свързани с банкера, като „Бромак“, „Технотел инвест“, „Техномаркет“, „Елит Петрол“, „Петрол“, „Кен трейд“, „Африк България“, ТЦ-ИМЕ и други. В списъка са и италианският бизнесмен Едоардо Миролио и синът му Франко Миролио.

В голяма част от случаите тези компании не са получили директно кредитиране от КТБ, а се явяват трети лица по веригата, т.е. друга компания е теглила заема от банката, а след това е дала парите на цитираните фирми. Въпреки това синдиците са установили, че с парите от КТБ са били купени активи, но заемите не се върнати. Поради това сега се завели дела, с които искат кредитът да бъде възстановен или закупеният актив да бъде върнат.

Сред оспорените сделки са тези за „Дунарит“, „Петрол“, „Техномаркет“, административния корпус на ИПК „Родина“ и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *