СКАНДАЛ: Министри и зам.-министри на ГЕРБ получили десетки хиляди лева над заплатата си

Най-много допълнителни доходи за 2010 г. е получил министърът на икономиката Трайчо Трайков – с 36 960 лв., Георги Прегьов, бившият зам.-министър на регионалното развитие, е получил 36 635 лв., министърът на образованието Сергей Игнатов – 29 206 лв., зам.-министърът на финансите Владислав Горанов – 18 480 лв., Иво Маринов, зам.-министър на икономиката – 28 511 лв., бившият зам.-министър на здравеопазването Гергана Павлова – 20 281 лв., зам.-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева – 18 480 лв.
“Данните са извадени от декларациите на управляващите, подадени в Сметната палата през 2011 г.”, – заяви днес на брифинг в НС народния представител от Коалиция за България Антон Кутев.
Той изрично наблегна на факта, че тези средства не са от заплати, а са изплатени по трудови правоотношения и нямат нищо общо със средства, получени от дивиденти.  “Сумите за 2011 г. тепърва ще станат ясни”, – коментира Кутев.
“За нас е недопустимо в момент, в който обявяваш, че кризата е натиснала до степен, в която три години не вдигаш пенсиите, замразяваш заплати и оставяш цялата държава да оцелява едва- едва – се оказва, че тези суми се раздават не на администрацията, а на политически лица – министри и зам.-министри”, – коментира Антон Кутев.
Той попита какво се случва с Трайчо Трайков например, който е получил близо 40 000 лв. над заплатата си, при положение, че Нели Нешева беше уволнена за едва 12 000 лв.  Депутатът призова управляващите да обяснят откъде са им парите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *