Скандал с ”Атака” в Батак, Сидеров заплаши ГЕРБ

Стигна се и до сблъсъци, които бяха спрени от полицията. Повече от 10 души нахлули в сградата на община Батак и започнали да обиждат служителите, като ги наричали „турци“ тъй като не били получили разрешение за провеждане на митинг, съобщиха от пресцентъра на родопската община, цитирани от БНР. По думи на очевидци, по време на празничния концерт в града, посветен на честванията за 135-годишната Априлска епопея, Волен Сидеров се качил на трибуната и отскубнал кабелите за озвучаване на концерта, предаде Дарик радио. По данни на полицията в града са били 400 членове и симпатизанти на „Атака“ заради митинг, който е трябвало да се проведе вечерта.
 
По повод ексцесиите в момента в Батак има засилено полицейско присъствие, заяви директорът на полицията в Пазарджик комисар Стоян Стоянов. Според него напрежението вече е преодоляно. Няма ранени и задържани. Служители от пресцентъра на Общината заявиха, че батачани са реагирали много остро и се е стигнало до сблъсъци с мотива, че хората не са искали в този ден да има политически митинги.
Случилото се е провокирано от кмета Петър Паунов, заяви председателят на областното ръководство на „Атака“ в Пазарджик Красимир Първанов. По думите му по време на митинга на партията, който се е провеждал паралелно с концерта, църковните камбани са го заглушавали, а когато Волен Сидеров е бил на трибуната, гласът му не се чувал от силната музика. Според Първанов проблемите с провеждането на митинга са започнали от понеделник следобед, когато кметът е отказал да подпише разрешителното, подадено седмица по-рано. Вечерта споразумение е било постигнато. Красимир Първанов бе категоричен, че в заявлението за провеждането на митинга не е имало фиксиран час.
 
 
ПП „Атака“ е имала разрешение за провеждане на митинга от 18 часа, твърди обаче говорителят на кмета на общината Лучия Илкова. По думите й действията на Сидеров и членовете на политическата структура са били абсолютно противозаконни.
Волен Сидеров е съборил малко момиченце по време на митинга, съобщи в същото време кметът. По думите му полицията не е оказала никакво съдействие на жителите на Батак за създалото се напрежение. „Предупредих полицията, че ако не ми съдействат, аз мога да се оправя с „Атака“ и с моите хора от Батак, но те ми забраниха. Нямаше да допусна това да стане, щях да преградя пътя и никой от „Атака“ нямаше да влезе в града“, допълни Паунов.
„Кметът на Батак Петър Паунов от БСП се скри да яде и пие заедно с представителите на Светия синод в ресторант „Сезони“. Заведението беше отцепено с полиция. Когато в ресторанта се появиха народните представители от „Атака“, Паунов, във видимо нетрезвено състояние и неадекватен, нападна грубо депутатите и не можа да даде отговор защо се е опитал да провали митинга на „Атака“. Над 2000 души симпатизанти и членове на партия бяха възмутени от това, че годишнината от Баташкото клане е превърната в панаир с кебапчета, мажоретки и чалга“, съобщиха пък от пресцентъра на „Атака“. От партията отрекоха и техни симпатизанти да са нахлули в сградата на общината и да са обиждали служителите. По време на днешния митинг Сидеров, който досега подкрепяше напълно правителството, заяви:“Управляващите от ГЕРБ са национални предатели, тъй като не подкрепиха предложението 17 май да бъде обявен за Ден на националния геноцид срещу българския народ. Присъствието в Батак на вицепремиера, министри и депутати е лицемерно.  Пловдивският митрополит е митрополит на червената олигархия, който не си мръдна пръста да попречи на ислямизацията в Родопите“. Той се казани, че ако правителството приеме цената на тока да се увеличи от 1 юли, „Атака“ ще оттегли подкрепата си за него.
 

 
Финанси
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *