Скачени съдове: без бонуси, но с по-високи заплати

Американската банка Citigroup обяви, че възнамерява да вдигне заплатите на служителите си с до 50 на сто. Причината за това са ограниченията, наложени за изплащане на бонуси заради получената помощ от 45 млрд. долара от американското правителство.
Липсата на бонуси лишава служителите на банката от голяма част от възнаграждението им, което води до недоволство. Това кара шефовете да вдигнат заплатите, за да задържат специалистите си, предава Bloomberg.
Най-големите увеличения ще бъдат дадени на заетите в отделите за инвестиционно банкиране и търговски операции, съобщават запознати със ситуацията. По-ограничени ще са повишенията за служителите в отделите за потребителско банкиране, кредитни карти, риск мениджмънт и правния отдел.
„Citi продължава да проучва възможностите за осигуряване на компенсации на конкурентните си служители в трудната пазарна ситуация“, заяви вчера говорителят на банката. „Повишенията на заплатите нямат за цел да увеличат цялостното годишно възнаграждение, а да променят баланса между фиксираното и променливото заплащане“, уточнява още той.
С това решение Citigroup се присъединява към Morgan Stanley и UBS, които също обявиха, че ще вдигат заплатите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *