Ски учителите с категории като при шофьорските книжки

За първи път в България ще се въведе регламент за упражняване на професията „Ски учител“.Изискванията са разписани в проекта на Наредбата за образованието, практическата подготовка и професионалната квалификация, необходими за придобиване на правоспособност за упражняване на професията „Ски учител“, която бе публикувана на сайта на Министерството на туризма за обществено обсъждане.

Това информират от ведомството. Съществуването на подзаконовият нормативен акт е предвидено както в сега действащия Закон за туризма, така и в неговите предходни версии, но никога до сега не е бил разписван и приеман.

В документа са разписани критериите, на които трябва да отговарят лицата, които искат да положат изпит за придобиване на правоспособност за упражняване на професията ски учител в България. Предвижда се ски учителите да имат специализации по алпийски ски, ски бягане и сноуборд, за които ще се получава удостоверение за правоспособност. Тя ще се определя по нива във възходяща градация – „А“; „Б“ и „С“.

Обучението на лицата, желаещи да придобият правоспособност за професията ски учител, ще се извършва в курсове. Те ще се организират и провеждат от професионални туристически сдружения, членове на реципрочни международни организации и от други юридически лица, оторизирани по реда на специални закони да извършват обучение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *