Скулптор ще извайва коли от пластелин на автосалона в Панаира

Известният пловдивски скулптор Цвятко Сиромашки ще извайва модели на „Опел” и „Шевролет” по време на Автосалон Пловдив, който се провежда в рамките на Международния технически панаир. Творбите ще бъдат направени от специален пластилин, а по-късно ще бъдат отлети от бронз.

Общо 20 фирми ще се представят на Автосалон Пловдив с над 140 експоната, съобщи Стоян Желев, председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, с чиято подкрепа се организира изложението за 8-и път.
„Автомобилната индустрия преживява тежки времена – коментира Стоян Желев. – През последните 8 месеца в България продажбите на леки коли са спаднали 2 пъти, а на тежки автомобили и камиони – 5 пъти. Ето при какви условия успяхме отново да направим Автосалона в панаира. Това, което ще покажем, никак няма да е малко на фона на кризата.”
В съпоставка с отложените автомобилни изложения в Лондон, Атина, Букурещ и други градове по света, Автосалон Пловдив ще е на почти същото ниво като в предишни години. И сега повечето участници са подготвили премиери на различни модели.
Отново ще направим и традиционната томбола, от която един посетител ще спечели кола, той ще може да избира между 7 марки, каза Стоян Желев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *