Слаб оборот и падащи цени бяха характерни за днешния борсов ден

Пониженията на Българска фондова борса продължиха за втори пореден ден. Излизащите корпоративни отчети и днес влошиха настроенията на инвеститорите и резултатът беше слаб оборот и падащи цени.

Най-печелившите дружества сред сините чипове от вчера, днес станаха най-губещи. Оргахим се върна под 70 лв. за акция, което е спад от почти 8%. ПИБ понижи пазрната си капитализация с над 4%.

Днес стана ясно, че работниците от ОЦК стачкуват заради забавено изплащане на заплатите и евентуалното им намаление. Новината обаче не успя да раздвижи търговията по позицията. При само 46 прехвърлени акции цената на ОЦК остана почти без промяна с минимален спад.

Най-силно сред сините чипове днес се представи Неохим. Химическият комбинат прибави над 3.3% до 28 лв. за акция.
По-голяма активност днес имаше на сегмента на фондовете за имоти, където най-ликвидни бяха Фонд за недвижими имоти България и Фонд за земеделска земя Мел инвест. Сделките на сегмента формираха и надполовината от целия оборот на регулирания пазар днес.

Всички индекси се оцветиха в червено, като загубите им се ограничиха в рамките на един процент.

Даннитеса събрани от различни източници ис тях не се препоръчва покупката или продажбата на определена валута или финансов инструмент.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *