Славчо Атанасов: МС трябва да изпълни задълженията си, поети към Община Пловдив

София /КРОСС/ В решение на МС от 7.10.2009 г. пише, че Община Пловдив, в резултат на приемането на 100 хил. т. софийски отпадъци, трябва да получи 26 млн. и 500 хил. лв. Спирането на софийските бали за мен е най-нежелателният вариант. Предполагам, този вариант е и най-нежелателен и за самото правителство. Това коментира Славчо Атанасов – кмет на Пловдив, в предаването „Денят започва“ на БНТ по повод неговото искане, отправено до МС, да плати за боклука на София. По думите му, община Пловдив е получила предвидените пари за 2009 година по това постановление на МС.
Славчо Атанасов припомни следните факти: „Изпратил съм две писма до МС. Едното е от 27 януари и с него напомням на г-н Плевнелиев, че са ни крайно необходими средствата за почистването на коритото на р. Марица. На това писмо така и нямам отговор. До колкото ми е известно министър Плевнелиев е резюлирал писмото до министър Дянков с гриф – тези средства да се намерят. Второто ми писмо до министър Дянков беше преди няколко дни и в него няма нищо ултимативно, но напомняме ангажиментите, които правителството е поело към Пловдив“.
Кметът на Пловдив обяви, че не настоява да получи 15 млн., предвидени за Пловдив през тази година, а моли само за парите, предвидени за почистване на коритото на р. Марица, които са 3 млн. и половина, защото сега е пролет, язовирите са пълни и при евентуални обилни дъждове има опасност градът да бъде залят.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *