Следователи атакуваха централата на Порше

Германската автомобилна компания Порше съобщи, че следователи от прокуратурата в Щутгарт са извършили обиски в централата й по подозрения за борсова манипулация и нарушаване на правилата на борсовата комуникация, предаде АФП.
Обиските са били извършени тази сутрин, се казва в комюнике на Порше. Следователите „обискираха офисите на компанията и иззеха различни работни документи“, уточнява компанията. Тя допълва, че според прокуратурата съществуват подозрения за „нарушаване на правилата на борсовата комуникация, както и за борсова манипулация“.
Концернът „отхвърля тези обвинения“, и изразява готовност да съдейства на правосъдните органи. По-рано германският в. „Ди Велт“ съобщи, че съдът е започнал разследване срещу компанията от Щутгарт вследствие на предоставена от жандармерията на Борсата във Франкфурт, Бафин, информация във връзка с рязкото увеличаване на цената на акцията на Фолксваген през октомври м. г. Тогава тя надхвърли 1000 евро.
Според изданието разследването е насочено срещу бившия директор на Порше Венделин Виедекинг и бившия финансов директор на компанията Холгер Хартер, които напуснаха постовете си през юли след като гигантът Фолксваген установи контрол върху компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *