След изрязаните билбордове и сайт уволнява Бойко Борисов

Вчера сутринта София осъмна със скандални рекламни платна „Ще уволня Бойко Борисов“, които обаче оцеляха само няколко часа, след като следобед бяха изрязани и свалени.
С празните рамки на билбордовете обаче не се приключи кампанията. Днес се оказа, че желаещите да уволнят министър-председателя могат да го направят в интернет. На сайта uvolnenie.org ви посреща популярната мелодия от филма „Кръстникът“, голям оранжев надпис КАК? на бял фон и призив „натиснете тук“. Часовник с хронометър пък отброява времето до 13 ч. в неделя – 17.07.2011 г.,  когато ще станат ясни подробности по „уволнението“, както и кой е недробожелателят на Борисов.
„Ако и вие искате да уволните Бойко Борисов, натиснете тук“, приканва друг надпис. До 11,50 ч. днес 1165 недоволни от премиера се бяха възползвали от тази възможност. Само за 10 минути те станаха 1424. Под брояча има снимка на министър-председателя, подпечатана с оранжев надпис „Уволнен“.
Проверка на Дир.бг показа, че сайтът е регистиран на 10 юли на името на фирма Domains by Proxy.
Вчерашните билбордовете са собственост на DMD Consult, но от рекламната агенция отказаха да съобщят кой е поръчал четирите пана извън границите на столицата и докога са наети, пише в. „Дневник“. Симона Станойкова от DMD Consult издаде обаче, че същият наемател е ангажирал още близо 100 билборда, без да уточни дали става дума само за София.
Според запознати премиерът е обект на политическа кампания за изборите. Миналата седмица във Фейсбук бе обявен  „Ден без Бойко Борисов“, а за негови инициатори бяха набедени млади социалисти, които отрекоха.Лидерът на РЗС Яне Янев също се разграничи. Кандидатът за президент Алексей Петров заяви пред БГНЕС, че няма нищо общо.
Самият премиер коментира групата, подкрепена от над 30 000 души в социалната мрежа, с думите:“Целта на тези платени медии е да закачат чужди агенции за нещо пикантно, което обаче няма нищо общо с фактите. В България медиите са частни, независими и всяка една от тях може да прецени дали да отрази нещо или не. Това е обида към българските медии“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *