Случаят „ДСК“, 2 част: Сексуален контакт е имало?

От съда не пожелаха да коментират, а говорителят на прокуратурата отказа да коментира слуховете и наблегна, че няма да каже „нищо преди процеса“.
Нюйоркската полиция обаче излезе с опровержение и подчерта, че следователите за момента нямат „никаква информация“ за резултатите от ДНК тестовете.
Все пак според сведенията на Ен Би Си сперма на Доминик Строс-Кан е  открита върху якичката на ризата,с която е била облечена камериерката, чиято самоличност властите не разкриват.
ДНК анализите трябва да потвърдят дали е имало сексуален акт, но доказателство за насилие е по-трудно да се даде, подчертават експерти.
В. „Ню Йорк таймс“ потвърджава информацията, като се позова на осведомени източници от следствието.
Наличието на телесни течности потвърждава показанията на камериерката, но и не противоречи на позицията на защитата на Строс-Кан, която твърди, че сексуалният контакт бил осъществен, когато тя дошла да чисти в стаята му на 14 май, но е бил по взаимно съгласие.
Същевременно сградата, в която е настанен под домашен арест бившият шеф на МВФ, вече е една от туристическите атракции на Ню Йорк, пише в. „Фигаро“.
Откритите двуетажни туристически автобуси преминават вече покрай небостъргача Емпайър билдинг, който се намира близо до Кота нула – мястото, на което допреди 10 години се издигаха кулите-близнаци на Световния търговски център, изравнени със земята от терористи на „Ал Кайда“.
От миналия петък бившият шеф на МВФ заедно със съпругата си Ан Сенклер са в апартамент в Емпайър билдинг, след като Строс-Кан беше освободен под парична гаранция от затвора Райкърс.
В небостъргача, издържан в неоготически стил и  построен през 1898 г., частната охранителна фирма Строц-Фрайдбърг държи
апартаменти, в които се настаняват освободени под гаранция прочути затворници. Охранителната фирма наблюдава действията на тези известни арестанти, но разходите по охраната са за сметка на освободените под гаранция, пояснява „Фигаро“.  Строс-Кан и съпругата му ще останат в този апартамент временно, допълва изданието. Пред входа на небостъргача постоянно дежурят френски журналисти и зяпачи.
Туристическите автобуси забавят темпото пред сградата и екскурзоводите поясняват, че „тук под гаранция живее французинът, обвинен, че е посегнал на камериерка“.
Обитател на небостъргача е 26-годишният Андрю Ауърнхаймър – хакер, обвинен в голяма финансова измама по интернет. Той живее в сградата, след като е бил пуснат под парична гаранция от 50 000 долара.  Хакерът разказва, че в небостъргача има още 8 заподозрени за различни престъпления.
Той описва Строс-Кан като „готин тип“, за когото американското общество си е създало погрешна преценка.
Същевременно нови разкрития за поведението на Строс-Кан преди и след предполагаемото сексуално посегателство се публикуват от в. „Дейли телеграф“.
Бившият шеф на МВФ е отправил недвусмислени предложения на други две камериерки в хотел „Софител“, където беше извършеното предполагаемото посегателство.  Двете жени са разказали това на следователите, твърди изданието.
Преди да бъде свален от самолета в Ню Йорк, Строс-Кан е направил също неприличен коментар за задните части на една от стюардесите, допълва вестникът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *