Случаят Тагарински е незачитане на демокрацията

Това е опит за саморазправа с една коректно и по мъжки държаща се парламентарна група. Това е план на ГЕРБ и зад нея стои конкретно министър-председателят Бойко Борисов. Продължаваме дасе съмняваме в адекватността на Тагарински.
Това коментира д-р Атанас Семов – заместник- председател на НС и член РЗС в предаването „Денят започва“ на БНТ 1 по повод напускането на ПГ на РЗС от Тагарински, предаде КРОСС.
Цялата тази история изглежда много фарсова. В петък до 1 часа той беше активна част от тази група, подписва декларацията, излиза си, а в три часа пристига някакво момче и внася искането за напускането на ПГ на РЗС, посочи Семов.
По думите му, единственото естествено нещо, което Марио Тагарински може да направи, е да напусне парламента. Д-р Атанас Семов каза още: „Случилото се е стремеж насилствено РЗС да премине в опозиция“. Той не може да си обясни, защо това е необходимо. Според Семов, Марио Тагарински дължи обяснение на партията, на която все още e член и на избирателите си от Враца.

„Когато някойима разногласие, той трябва да изясни позицията си, а не се крие“, посочи Семов. Той прогнозира, че се превръщаме отново в тоталитарна държава. Ликвидирането на политически противник не е европейско, каза ощезаместник-председателят на НС. Според него, целта е да не може Яне Янев да е председател на корупционната комисия в парламента. Това е демонстрация за незачитане на демокрацията. Със сигурност няма да се приберем мълчаливо вкъщи, заяви д-р Атанас Семов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *