Смартфонът се превръща в „ходещ банкомат за биткойни“

Ново уеб базирано приложение от BTC China, наречена Picasso ATM, позволява на всеки притежател на смартфон да се превърне в „ходещ банкомат за биткойни“. И всичко това без да се налага да инвестира хиляди долари в хардуер.

Всички пазарни участници ще могат да използват приложението, за да купуват и продават биткойни почти навсякъде по света, съобщаваCoinDesk.

Нововъведението е първото от многото последни ходове от страна на китайските борси, които продължават да се радват на широка популярност в Поднебесната империя въпреки рестрикциите на местните власти. BTC China е най-изявеният китайски оператор за биткойни в чужбина, благодарение основно на чуждестранния си интерфейс.

Компанията представи Picasso ATM в бляскаво събитие, с което бе открит и първият физически биткойн банкомат в IC Coffee Shop в най-големия техпарк в Шанхай.

От BTC China определиха технологията като „истински иновативна“ и „първата по рода си в света“.

„Сега собствениците на магазини вместо да инвестират в биткойн банкомати ще могат просто да продават биткойни посредством приложението Picasso ATM“, отбеляза още компанията в официално съобщение.

„Биткойнът навлезе в нова ера, при която обменът вече не е единственият начин за покупко-продажба. С появата на Picasso ATM, заедно с другите физически биткойн банкомати навсякъде по света, хора от цял ​​свят вече могат лесно да купуват и продават криптовалутата“, посочи главният изпълнителен директор на BTC China Боби Лий.

Цената на дигиталната валута се движи без познатите в последните месеци значителни колебания в последните 30 дни. По време на следобедната европейска търговия във вторник активът се търгува в подножието на 500 долара за брой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *