Сметките на Перник са блокирани, държавата нехае

 
„Ще оспорваме иска на благоевградската фирма, защото той е за обезпечение“, заяви Янакиева.
Пернишкият кмет признава, че общината дължи пари, но определя като неморална постъпката за налагане на запор в този момент. Част от строителните фирми, работещи по възстановяване на общинския сграден фонд, са прекратили дейността си. „Досега те вложиха немалко собствени средства, а ние все още не можем да им платим“, обясни Янакиева.
Тя е поискала от Министерството на финансите по-рано да бъдат преведени около 100 000 лв. от изравнителната субсидия на община Перник, таксите от концесионните договори за миналата година, които са в размер на 160 000 лв., както и възстановени 60 000 лв., които общината е дала за плащане на лекарства на инвалидите.
„Досега отникъде няма постъпления на средства“, посочи пернишкият кмет, огорчена явно от отношението на упрпавляващите в този момент.
В понеделник (4 юни) изтече 14-дневният срок, в който гражданите можеха да подават молби за обезщетения за нанесени от земетресението на 22 май щети върху частния жилищен фонд. В деловодството на община Перник са постъпили 6 458 молби.
Внесени са и 125 молби за настаняване, които са удовлетворени. Временен подслон е даден на 463 души, които са в 36 фургона и 105 палатки. В резерв са останали 23 палатки и един малък  фургон.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *