Смут в държавата след убийството на Кюлев

След съобщението за убийството на Емил Кюлев от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че президентът Георги Първанов е отменил планираното за днес посещение в силистренските общини Алфатар и Главиница, където трябваше да вземе участие в честванията на Димитровден.

Министрите научиха за смъртта на Кюлев на влизане в Министерски съвет, за правителственото заседание.

Преди министър Румен Петков да коментира убийствата, все още за тях не отговарям, заяви вицепремиерът и министър на държавната администрация при бедствия и аварии Емел Етем.

Транспортният министър Петър Мутафчиев определи стрелбата като тревожен сигнал за България.

Познавам се добре с този човек и се учудвам на това, което става, каза министърът на културата Стефан Данаилов. Според него кабинетът трябва да предприеме по-адекватни мерки в борбата с престъпността.

Данаилов коментира, че много крайно би било мнението, че такива стрелби имат за цел да саботират правителството.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов коментира, че е притеснен от убийството на Кюлев. Ако така се стреляме по улиците, това е много лошо за имиджа на България, каза Гагаузов.

Запитан дали убийството означава лоша оценка за работата на МВР той отговори, че това, което не се е оправило за 15 години, не може да се оправи за 15 дни, но коментира че трябва да се вземат необходимите мерки, които трябва да са достатъчно серозни, че никой да не си помисли повече да вади оръжие по улиците.

Като че ли умишлено е избран моментът, за да бъде очернена България, коментира Огнян Герджиков.

Той изказа предположение, че е възможно зад това убийство да стоят противници на присъединяването на България като пълноправен член на ЕС.

Михаил Миков от БСП коментира, че всяко убийство е лоша реклама за страната.

Атанас Мерджанов от БСП каза, че това е неприятно съвпадение, което още повече ще утежни съдбата ни като държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *