Собственикът на ДЗИ продава активи в Чехия и Унгария

По този начин белгийската застрахователна група KBC се надява да отговори на изискванията на Европейския съюз, които ще му осигурят допълнителна финансова помощ.
Белгийската застрахователна група KBC ще продаде част от бизнеса си в Чехия и Унгария, съобщи агенция „Ройтерс.“ По този начин мажоритарният собственик на българските СИБанк и ДЗИ се надява да отговори на изискванията на Европейския съюз, които ще му осигурят допълнителна финансова помощ.
Плановете предвиждат KBC да продаде на фондовата борса по 40% от чешката банка CSOB и унгарската K&H Bank. Сделката, която най-вероятно ще се състои в средата на 2010 г., ще донесе над 1 млрд. евро за KBC. По-рано тази година белгийската финансова група получи финансова помощ от правителството в размер на 7 млрд. евро.
Нееднократно KBC е посочвала, че няма намерение да се отказва от бизнеса в Източна Европа, нито да се разделя със застрахователния бизнес.
От ЕС обаче изискват всички банки, които получават финансова помощ, да намалят разходите си, както и да се разделят с някои подразделения.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *