Собствениците на „Еврохолидейз“ остават в ареста

Магистратите наложиха най-тежката мярка за неотклонение и на третия задържан по случая, който активно е участвал в изготвянето и предлагането на съблазнителните туристически оферти, съобщи БНТ.
 Според прокуратурата Георги Христов е ползван като параван от сочения за автор на престъпната схема Венелин Качаков. Въпреки това, той е съзнавал участието си в крупната измама и е изпълнявал всякакви задачи – от подписване на договори, до теглене на пари от фирмени сметки.
Георги Пасев също имал централна роля – той обучавал служителите на фирмата фантом как да предлагат съблазнителните оферти и участвал активно в преговорите със сайта за колективно пазаруване. Според защитата двамата са подведени от Венелин Качаков.
В хода на разследването обаче, фиктивният собственик разказал, че именно богатият опит на Георги Пасев в туристическата сфера, е направил измамата възможна. Схемата е замислена още в началото на годината.
Междувременно от сайта за колективно пазаруване, обявиха, че ще обезщетят клиентите, закупили ваучери за почивките, до размера на пълната стойност на публикуваните оферти. За Малдивите това са до 1000 лева на човек, а за остров Корфу 350 лева.
От сайта обмислят и специални застраховки, които в бъдеще да обезпечават клиентите, при евентуални проблеми от страна на търговците.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *