Сорос подсказва кои акции ще поскъпват

Компанията за управление на активи на милиардера Джордж Сорос публикува уведомлението си за сключените сделки и придобити акции през второто тримесечие на годината, цитирано от profit.bg.

Сорос е купил 66 800 акции на Apple, като в предходното тримесечие не е имал нито една акция на компанията. Милиардерът също така е придобил огромен дял в изпитващата затруднения верига за търговия на дребно JC Penney. Той е купил 19 986 361 акции и кол опция за 500 000 акции, което означава, че очаква цената на акциите да се покачи. Интересното в случая е, че милиардерът Бил Акман е в борда на директорите на компанията, а Акман и Сорос не се погаждат особено напоследък. Една от причините за това е, че наскоро Сорос купи 5 039 175 акции на Herbalife, а Бил Акман има голяма къса позиция в компанията. Акман заведе дело срещу Сорос относно неговата инвестиция, обвинявайки го в търговия с вътрешна информация.

През второто тримесечие Сорос е продал акции на Citigroup, за разлика от милиардера Дейвид Тепър, който си е купил акции на банката. Сорос е имал 544 500 акции на Citigroup през първото тримесечие на 2013 г., а през второто е намалил дела си до 172 722. Позицията не е малка, но не представлява много значим вот на доверие към компанията.

Сорос също така е продал всичките си акции в борсово търгувания фонд SPDR Gold, чиито активи са обезпечени със злато. Милиардерът е продал и 15 000 акции на Netflix, намалявайки позицията си в компанията до 40 000 акции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *