София вече предлага електрически велосипеди под наем

Жителите и гостите на столицата вече ще могат да се възползват от услугата електрически велосипед под наем. Въпреки че тя отдавна е развита в западните градове, в София едва се появиха първите зарядни станции. Инициативата е частна – велосипедите са на две български компании, които работят заедно – E-Mountain Bike и Eljoy.София вече предлага електрически велосипеди под наем.

Резултат с изображение за електрически велосипеди

Те разполагат вече с две локации, от които могат да се взимат под наем електрически велосипеди. Единият работещ пункт се намира в „Дианабад“ – на паркинга при басейна в квартала, а в началото на месеца беше открита и новата зарядна станция на паркинг зоната зад Националния исторически музей в „Бояна“.

Разрастването на мрежата е важно, защото прави услугата по-удобна за гражданите и улеснява възможността за връщането на велосипедите, твърдят от E-Mountain Bike.

Планинско и градско

Колелата са общо 15 на брой – 5 от моделите са предназначени за каране в планината, а останалите 10 са градски тип. „Това е съответно количеството, което сме преценили като стартираща инициатива, за да може да видим какъв ще бъде интересът. Стремим се към бързо разрастване“, обяснява Добромир Чолаков, който е маркетингов директор в E-Mountain Bike.

Цената на услугата зависи от времето на каране, както и от вида на колелото. Така например за 1 час наемът струва 10 лв. за градско колело и 15 лв. за планинско, като максималното време за ползване е 10 часа. Заявка за наем се подава от сайта rentebike.bg, където потребителят попълва своята бланка за ден и час и след успешно свързване отива на локацията, за да вземе колелото. Плащането може да се осъществи в брой или с карта, информира Капитал.

Една от целите на компанията е да стимулира карането на електрически велосипед в планината, затова и новият пункт е разположен в близост до нея. Въпреки това Чолаков е на мнение, че колело може да се кара навсякъде и емоцията винаги е различна.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *