София на 17-о място по най-евтина бира в света

София заема 17-о място в света по най-евтина бира в индекс на разходите за туристите, подготвян от британския портал GoEuro.

Класацията обхваща 75 града в света, като се отчитат цените на пет световни бирени марки както в супермаркетите, така и в заведенията. Вземат се предвид и най-популярните марки на местния пазар.

Централна и Източна Европа се представя на челни места в класацията като София е в златната среда за региона, следвана от Будапеща – 18-о място.

Първо място в класацията заема полският Краков със средна цена от 1.66 долара за бутилка от 330 милилитра. Втори е Киев със същата цена в щатската валута като там в заведенията е малко по-евтино, но пък в магазините – малко по-скъпо. Трета е Братислава, Белград – осми, а Варшава, която е била миналогодишният лидер, е на 13-о място.

По-назад в класацията се нарежда Букурещ – 2.83 долара средна цена, която му отрежда 30-о място. Любляна е 29-та, а Прага – 26-та. Турски и гръцки градове пък изобщо не са включени.

Индексът на цените на различни стоки и услуги, изготвян от GoEuro, позволява на туристите да се ориентират какви ще са евентуалните им разходи при техните пътувания, за да вземат информирани решения. Порталът следи цените на автобусните превози, на влаковете и самолетите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *