София ще разполага с 1,266 млрд. лв. бюджет през тази година

С 1,266 млрд. лв. бюджет ще разполага Столичната община през тази година. Поредната финансова рамка на кметството над един милиард бе подкрепена на сесията на градския парламент. Против гласуваха социалистите и коалиция „Сердика” (АБВ и Български социалдемократи). Преди гласуването се разгоряха тричасови дебати.
Водачът на социалистите Калоян Паргов определи тазгодишния бюджет на София като „постна пица без тлъстата плънка на еврофондовете” и изрази огорчение, че предложенията за промени на БСП са били отхвърлени от управляващите.

Кметът Йорданка Фандъкова отвърна, че в основата на изказванията на социалистите е „дайте да дадем още”. „Всички искаме за различните сфери още пари, но откъде ще дойдат те, при положение че за 7 години не вдигнахме данъците и таксите на софиянци”, риторично запита Фандъкова. Тя не се съгласи категорично и с изказването на Иво Божков от Реформаторите, че София се приближавала като статут към фалиралите общини. „Напротив, общината се разплаща навреме с всички изпълнители”, изтъкна кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *